fbpx

Alles is energie. Ook onze gedachtes.

Alles is energie. Ook onze gedachtes. Dit werd begin twintigste eeuw al aangetoond vanuit kwantum Fysica.  Deze tak van wetenschap is nog erg jong om de eenvoudige reden dat er tot voor kort nog geen meetapparatuur beschikbaar was om de eigenschappen van deze minuscule deeltjes te onderzoeken.

Met de huidige meetinstrumenten is er voor de wetenschap een verborgen wereld open gegaan.

Want wat blijkt? De kleinste deeltjes in alle materie bestaan voor het grootste gedeelte (99,999%) uit lege ruimte en hetgeen wat overblijft (0,001%) gedraagt zich onder bepaalde omstandigheden, afhankelijk van de waarnemer, niet als deeltjes maar als golven energie.

Dus waar diegene zijn of haar aandacht op richt, bepaalt hoe het deeltje zich gedraagt.

En daar zit de simpele verklaring;

Datgene, waar wij ons op richten, waar wij onze aandacht op vestigen, groeit.

Herken jij de gedachte, dat je denkt: Waarom moet mij dit altijd gebeuren? Of dat je erover denkt om iets nieuws te kopen en opeens zie je datgene dat jij wilt overal om je heen verschijnen?

Maar waarom is dit bewustzijn nou zo belangrijk?

Omdat alles energie is, ook onze gedachtes en wij die energie als waarnemer beïnvloeden, dan kunnen wij die op een negatieve of op een positieve manier beïnvloeden. Het is alleen zo, dat we ongeveer 65.000 gedachtes hebben per dag en dat het grootste gedeelte van die gedachtes hetzelfde is als de dag ervoor en vaak ook nog negatief.

Hoe gaan we het dan voor elkaar krijgen om onze gedachtes op een positieve manier te beïnvloeden? Het antwoord daarop is door hetgeen ons beperkt los te laten en onze positieve gevoelens terug te halen. Want dat zorgt ervoor dat we beperkende gedachtes creëren, dat we onszelf naar beneden halen, dat we vanuit angst verkrampen, dat we minder vertrouwen hebben…

Iedere vorm van energie trekt soortgelijke energie aan. Positieve gedachten trekken positieve gebeurtenissen aan, klagen trekt klagers aan, liefde trekt liefde aan, etc. In ons dagelijks leven kennen we dat op veel manieren. Ook voor jou zal dit herkenbaar zijn. Net als in de natuur is alles op elkaar afgestemd en dat geeft harmonie. Als we ergens energie instoppen, dan komt er vanzelf beweging in. Alles waar we ons op focussen groeit. Dit kan tegen ons werken: geef je veel aandacht aan iets wat je niet wilt , dan is de kans groot dat dit alsnog op je pad komt. Maar we kunnen het ook voor ons laten werken: positieve aandacht geven aan datgene dat je graag wilt bereiken, zorgt voor een positieve uitkomst.

Wil jij weten hoe jij jouw beperkende gevoelens en overtuigingen los kunt laten en jouw positieve gevoelens kunt terughalen? Vraag hier mijn 3-delige gratis minitraining aan en ik vertel je graag HOE.

 

Liefs Rachel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu

Stuur mij de kennismakingsvideo!

Doe mee!

Stuur mij de kennismakingsvideo!