fbpx

Er komt zo’n moment dat je voelt dat je meer wilt halen uit het leven. Het gevoel dat je weet dat er meer is in dit leven. Het is alsof je door een innerlijke flow wordt opgeduwd. Herken je dat gevoel?

De vraag is: hoe ga je ermee om? Ga je in het gevoel mee en neem je de stappen die je aangereikt krijgt? Of voel je een innerlijke weerstand? Angst om je eraan over te geven. Angst om in je kracht te staan. En blijf je daarin hangen?

Wat we onbewust veelal doen is dat we ons richten op anderen. We helpen anderen vooruit. Nemen de lasten en energie over van de mensen om ons heen en stellen ons constant dienstbaar op. En dat onder het mom van “we vinden het zo fijn om anderen te helpen” Nonsens! In feite doen we alles om maar niet in onze eigen kracht te hoeven staan. Simpelweg omdat we bang zijn.

Angst is niets anders dan een bundeling van beperkende gevoelens en overtuigingen die jou remmen om te mogen groeien. Het houdt jou tegen om datgene te kunnen doen wat je eigenlijk zo graag zou willen doen. Alleen is de angst, die jou remt vaak te groot om de stappen te kunnen nemen die nodig zijn. Angst is iets ongrijpbaars. Het overvalt je op de meest onverwachte momenten en meestal op die momenten dat je juist een stap vooruit wilde nemen.

Eigenlijk logisch. Want jouw angst kan je ook zien als je onbewuste beschermingsmechanisme. Het wil jou beschermen tegen een niet verwerkte pijn. Pijn die je ooit hebt opgedaan tijdens een vervelende gebeurtenis uit het verleden. Dat hoeft niet uit dit leven te zijn. Ik geloof er stellig in dat je grootste en diepste angsten uit vorige levens afkomstig zijn. Door deze in dit leven opnieuw te herbeleven wordt je er bewust van. Dat maakt, dat ik ze zelf zie als een cadeau! Door bewust te worden van mijn angsten en deze te omarmen kan ik de groeistappen maken in dit leven die ik zo graag wil. Hoe mooi is dat!

Okay ik geef het toe. Ook ik blijf er soms in hangen. Niet omdat ik de confrontatie met mijn angst niet aan durf te gaan, maar simpelweg omdat ik soms niet wist hoe… Hoe weet ik wat mijn angst is en hoe ik het los kan laten. Dan ervaar ik mijn angst als zo ongrijpbaar, als zo vervelend. Eén ding heb ik wel geleerd in mijn leven. Je kan het niet oplossen op hetzelfde frequentielevel. De oplossing ligt altijd een level hoger. Dus ergens moet je in beweging komen. Je angst liefdevol omarmen. Deze te accepteren zonder er een oordeel over te hebben. Stap voor stap de angst in de ogen aan te kijken en open te staan voor wat er onder ligt.

Mijn grootste angst is nog altijd dat ik niet volledig in mijn kracht durft te staan. Daar liggen verschillende dingen onder. Mijn angst voor afwijzing (het is de rode draad in mijn leven!), angst dat ik van mijn sokkel word afgegooid. Dus vanuit daar durf ik mijn kop niet boven het maaiveld uit te steken. Ik durfde me eerst niet eens zichtbaar te maken. Ik ga hier nu doorheen. Stap voor stap laat ik deze beperkende overtuigingen en patronen los. Want ik wil me niet langer tegenhouden. Ik wil mijn missie leven om anderen te helpen hun ballast los te laten. Om zo net als ik weer een leuker en lichter leven te mogen ervaren. Liefdevoller.

Wat er onder jouw angst zit, kan van alles zijn. Kijk eens of je jouw angst stap voor stap kan ontleden. Zodat je deze stap voor stap kunt overwinnen. Geloof me. Bij elke stap die je neemt, voel je je sterker, krachtiger, krijg je meer geloof en vertrouwen in jezelf en kom je steeds dichter bij je echte potentieel.

Een prachtige uitspraak van Eckhart Tolle hierover is:

Wie niet sterft voor die sterft, die bederft voor de sterft

 

De vraag die jij nu waarschijnlijk hebt is: “Ja, maar hoe overwin ik mijn angst dan? Hoe laat ik mijn beperkende gevoelens en overtuigingen dan los?” Goede vraag! Het antwoord is simpel.

Als Body Mind Release therapeut vertel je er graag meer over deze gerichte en effectieve methode. Neem vrijblijvend contact met mij op via https://calendly.com/rachel-450/innerlijke-reis voor een gratis inzichtengesprek.

Loslaten is niet moeilijk. Het is een kwestie van doen!

Liefs Rachel

Menu

Stuur mij de kennismakingsvideo!

Doe mee!

Stuur mij de kennismakingsvideo!