Wist jij dat 95% van alle mensen die een Nieuwjaarsvoornemen hebben, deze binnen 2 weken loslaten? En dan hebben we nog de groep mensen, die helemaal geen goede voornemens hebben. Want waarom zouden we onszelf teleurstellen?

Een goed voornemen is, het woord zegt het al, wat je voornemens bent om te doen. Daarmee zeg je eigenlijk al dat je nog niet de beslissing hebt genomen om het ook daadwerkelijk te gaan doen. Het is iets wat je jezelf oplegt, wat je moet doen. Waarom zouden we onszelf teleurstellen als we het niet gaan doen of als het niet lukt?

Voornemens komen natuurlijk niet uit de lucht vallen. Ze zijn gebaseerd op iets wat je graag wilt bereiken. Iets dat je waarschijnlijk lastig vindt, anders had je het allang gedaan. Er is dus wilskracht voor nodig. Iets dat je moet doen uit wilskracht kost heel veel energie. Daarentegen levert iets dat je doet vanuit verlangen jou juist energie op.

Het mooie van goede voornemens is dat je bewust stil staat bij wat je wilt bereiken. Het einde van een jaar is een perfect moment daarvoor. Wat wil jij in jouw leven en wat zou jij graag willen veranderen aan jouw leven? Een jaar vliegt voorbij….

Maak eens een lijstje van jouw verlangens zonder er gelijk aan vast te koppelen of ze realistisch zijn of niet. Schrijf daarbij op welk eindresultaat je wilt behalen. Dus bijvoorbeeld;

  • Wel; Ik wil een gezond lichaam die mijn lievelingsbroek/ jurk weer aankan.

En niet; Ik wil 10 kg afvallen.

  • Wel; Ik wil leuk, nieuw werk bij een inspirerend bedrijf waar ik elke dag vol energie naartoe ga.

En niet; Ik wil werk, die mij voldoende inkomsten garandeert.

Beschrijf het vanuit jouw verlangen en op een duidelijke en heldere manier. Besef je daarbij dat als je niet duidelijk bent je hele andere uitkomsten kunt krijgen. Stel je verlangt naar meer werk, dan kan dat ook betekenen dat je geen nieuwe baan krijgt, maar een lekkage in je huis die jou een hoop werk oplevert.

 

Zodra jij jouw lijstje klaar hebt kies je datgene uit waar je het meest naar verlangt en volg je daarna de volgende stappen:

  1. Omschrijf jouw verlangen in ongeveer 3 zinnen en maak deze S.M.A.R.T. ( specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden). Schrijf ze zo op, alsof je het al hebt bereikt. Dus zoals in het vorige voorbeeld:

Op 1 maart 2019 draag ik mijn lievelingsbroek/jurk, ben ik gezonder en heb ik meer energie.

Of

Op 1 februari 2019 werk ik bij een leuk en inspirerend bedrijf, waar ik elke dag vol energie naartoe ga.

  1. Zet jouw verlangen om in beeld. Door jouw gedachten te visualiseren alsof jij ze al hebt behaald ga jij ervoor zorg dragen dat jouw verlangen werkelijkheid wordt. Dit kun je doen door een foto of afbeelding te zoeken die jouw verlangen visualiseert of door een moodboard te maken. Een moodboard is een collage van inspirerende beelden, die jij uitknipt en opplakt of die je digitaal maakt.
  2. Plaats de afbeelding of het moodboard en de tekst op een plek waar deze constant goed zichtbaar is.
  3. Zeg de tekst minimaal 2x per dag (ochtend en avond) hard op, terwijl je naar het beeld kijkt. Voel daarbij wat het voor jou betekent als je jouw verlangen hebt behaald. Dit zorgt ervoor dat je steeds sterker gaat geloven dat jouw verlangen werkelijkheid wordt. Zeg de tekst ook hard op, op die momenten dat jij in de verleiding komt om iets te doen wat tegenstrijdig is met jouw verlangen.

Geloof mij, dat jij jouw verlangen voor 95% zeker om gaat zetten in werkelijkheid. Als je er zelf maar in gelooft!

Het is mijn verlangen om mijn missie steviger neer te zetten in 2019. Hiervoor moet ik zorgen dat ik zichtbaarder wordt voor mijn doelgroep. Dit wil ik gaan doen door het geven van webinars. Alleen vind ik dat zo spannend, dat ik dit het liefst uitstel en nogmaals uitstel. Mijn verlangen om zichtbaar te worden is echter groter en dus ga ik de webinars in januari absoluut geven.

Mijn tekst: “Op woensdag 24 april 2019 ga ik mijn eerste webinar geven. Door het geven van deze webinar word ik nog zichtbaarder en ga ik nog meer startende ondernemers helpen om vanuit hun levensmissie een succesvolle business neer te zetten .”

Ik wens je een hele goede jaarwisseling en een magisch 2019!

 

With Happy Greetings

Rachel

2 reacties. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu

Ja, Ik wil een Joyful & Meaningful leven
close-link

Download hieronder het E-Book

“7 Eyeopeners om een flitsende start te maken met jouw business”
Download het E-Book

Vul je voornaam en e-mailadres hieronder in:

Nu Aankopen