fbpx

Ikigai is Japans en betekent letterlijk ‘leven, dat de moeite waard is’

Volgens de Japanse traditie heeft iedereen een Ikigai, een reden van bestaan. Wetenschappers hebben aangetoond dat het vinden van jouw Ikigai, de sleutel is naar een lang, gelukkig en gezond leven.

Ontdek jouw Ikigai!

Waar het bij het ontdekken van jouw Ikigai om gaat is, dat jij jouw reden ontdekt, waarvoor jij ’s morgens jouw bed uitspringt. Jouw passie, jouw missie. Eigenlijk de reden waarom jij hier op aarde bent en wat jij toe wilt voegen aan de wereld. Ikigai is verborgen in ons binnenste en vergt een geduldige verkenning om jouw ware ik te ontdekken. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat zingeving leidt tot geluk. Het zijn niet de materiële zaken die ons gelukkig maken, het is het voldane gevoel, als we doen wat we het liefste doen, wat ons een gelukzalig gevoel geeft.

Wat wil jij graag bijdragen aan deze wereld?
Jouw zingeving leidt tot jouw geluk

Mijn ervaring met het vinden met mijn Ikigai is dat het een geduldige weg is. Eigenlijk best raar dat we een ander vaak beter kennen dan onszelf. Hetgeen het mij heeft opgeleverd is niet alleen het ontdekken van mijn Ikigai: Anderen te inspireren en te coachen om het leven te kunnen leiden zoals ze dat het liefste willen. Het heeft ervoor gezorgd dat ik meer van dag tot dag kan leven, minder angsten heb, meer leef vanuit vertrouwen en mij blij, energiek en voldaan voel. Ik kan oprecht zeggen dat ik mijn leven leidt zoals ik dat het liefst zou willen.

Het vinden van jouw Ikigai leidt jou tot een gelukkiger en zinvoller leven. Maar het Japanse concept Ikigai gaat om meer dan alleen het vinden van jouw zingeving. Het is een andere manier van leven, een levenswijze. In de wereld zijn 5 delen waar ze leven volgens het Ikigai concept. Deze delen zijn officieel aangemerkt als Blue Zones. Aangetoond is dat mensen die daar wonen niet alleen langer leven, maar ook gezonder en gelukkiger zijn. Maar waarom zou je in een Blue Zone willen leven als je de Blue Zone in jezelf kan creëren?

De belangrijkste pijlers van de Ikigai levenswijze zijn;

  • Het hebben van een doel in je leven
  • Weinig stress en voldoende beweging
  • Gezond te eten en vooral te genieten van het eten
  • Sterk sociaal netwerk om je heen

Het ontdekken van jouw Ikigai is DE belangrijkste stap richting een Joyful & Meaningful leven.
Dus:

Snel aan de slag!

Om jouw Ikigai te vinden stel je jezelf 4 vragen;

  1. Waar HOUD je van?

  2. Wat heeft de wereld NODIG?

  3. Waar ben je GOED in?

  4. Waar kan je voor BETAALD worden?

Neem voldoende tijd om de antwoorden te vinden op de vragen. Het is het beste als je de antwoorden op papier schrijft. Zo begint het te leven en kun je dagelijks antwoorden toevoegen aan de lijst. Zorg ervoor dat je onbevooroordeeld aan de slag gaat met het vinden van de antwoorden. Detached, zonder al voorafgaand te bedenken of het mogelijk is. Laat het uiteindelijke resultaat los. Juist dat gaat jou waardevolle inzichten opleveren. Als je zoveel mogelijk antwoorden hebt verzameld ga je op zoek naar het overkoepelende antwoord op alle 4 de vragen.

Ik wens jou veel succes en vooral plezier met het ontdekken van jouw Ikigai. Het is een prachtig proces om jouw ware ik te herontdekken. Geniet ervan!

P.S.: Ik help jou graag verder  op weg met het vinden van jouw Ikigai. Wil jij gratis het werkboek ontvangen?  Klik hier.

Wil je liever een persoonlijke Ikigai Coaching sessie?

Boek hier gelijk een persoonlijke sessie van 2 uur met mij en ontdek direct jouw Ikigai.

Menu

Ja, ik doe mee!

Doe mee!

Doe mee!