fbpx

Elke ondernemer heeft last van obstakels. Dat is heel normaal. Deze obstakels zijn terug te herleiden naar de 6 basisangsten, waar wij als mensen allemaal aan lijden.

Deze basisangsten zijn:

  1. De angst voor armoede
  2. De angst voor kritiek
  3. De angst voor ziekte
  4. De angst voor het verlies van liefde
  5. De angst voor ouderdom
  6. De angst voor de dood

Zo vond ik het vroeger als kind altijd eng om mezelf te laten zien. Daardoor liep ik namelijk de kans om afgewezen te worden, wat te herleiden is naar de angst voor kritiek.

Ik weet dat veel ondernemers er moeite mee hebben om zichzelf zichtbaar te maken. Maar hoe jammer is het als jij als ondernemer een fantastisch idee hebt voor de lancering van een nieuw product of een geweldige dienst, maar dit idee niet tot uitvoering brengt omdat je bang bent dat er geen vraag naar is. Ook jij herkent vast wel de gedachte die in jouw hoofd rondspookt;

“Zit er wel iemand op mij te wachten?”

Ondernemen gaat voor 80% over het beschikken over de juiste mindset en voor 20% uit het beschikken over de juiste strategieën. Als jij eenmaal weet waar jij als ondernemer naar toe wilt groeien, dan is het simpelweg een kwestie van het overwinnen van jouw obstakels (lees: jouw gedachten) om de weg naar succes te bereiken.

“Succes is het resultaat van de manier waarop jij denkt”

Michael Pilarczyk

Maar zo gemakkelijk is het niet… want ons reptielenbrein doet er alles aan om ons ‘veilig’ te houden. Herken jij dat gevoel van besluiteloosheid en twijfel elke keer als jij een nieuw idee hebt?  Zodra deze gedachten verschijnen wordt er een stress signaal naar jouw brein gestuurd, die denkt; oh wacht even, waarom twijfel je? Er moet iets zijn waarom je twijfelt en dus wordt het beschermingsmechanisme van jouw reptielenbrein in werking gezet die jou gaat tegenhouden om het nieuwe idee uit te voeren. Jouw brein trekt simpelweg aan de noodrem.

Het interessante hiervan is dat als jij, door hier bewust mee om te gaan, controle kan krijgen over deze momenten, jij een geweldige persoonlijke groei kan doormaken. Zo heb ik mijn grootste obstakel, de angst om mezelf zichtbaar te maken, overwonnen en vind ik het nu geweldig om voor grote groepen ondernemers te staan. Dat geeft mij een kick en is nu mijn drive!

Maar hoe doe jij dat?

Op het moment jij een idee hebt, dan heb jij precies 5 seconde de tijd om te beslissen dat jij het idee gaat uitvoeren, voordat er een stress signaal wordt verzonden naar jouw brein. Zodra jij die beslissing hebt genomen verdwijnen de gedachten van besluiteloosheid en twijfel en wordt het stress signaal gestopt.

Test het maar eens voor jezelf uit. Zet jouw wekker een half uur eerder dan normaal en kijk hoe jij daar morgen op reageert. Ik beloof jou dat als jij binnen 5 seconde niet beslist om op te staan, jij je omdraait en pas na een half uur opstaat.

Ik hoor sommige ondernemers zeggen; Jij hebt altijd zulke goede ideeën. Iedereen heeft goede  ideeën, het verschil is alleen wat doe je ermee?

Ben jij klaar voor duurzaam succes? Kijk dan eens welke obstakels jij nog moet nemen om daar te komen waar jij naartoe wilt met jouw bedrijf en welke belangrijke beslissingen jij daarvoor moet nemen.

Zou jij hier graag ondersteuning bij willen hebben?

Kom dan eens kijken op één van onze Business Kick Starter Dagen, die wij in 2019 weer organiseren. Tijdens deze dag geven wij jou alle ingrediënten die jij nodig hebt om een succesvolle, purpose gedreven business op te bouwen. Wil je meer informatie over deze Business Kick Starter Dag?  Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een telefonisch strategisch gesprek of meld je hier aan.

With Happy Greetings

Rachel

2 reacties. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu

Ja, ik doe mee!

Doe mee!

Doe mee!