fbpx

Wil jij meer controle over je leven krijgen? Telkens als jij iets vervelends ervaart, splitst er een stukje van jou af. Een gekwetst deel. Deze draagt de beperkende gevoelens en overtuigingen met zich mee die zijn opgedaan tijdens de vervelende gebeurtenissen in jouw leven. Deze is bang en voelt zich niet veilig. En dus pakt het gekwetste stuk de regie, de controle over, zodra het getriggerd wordt. Dat is niet wat jij wilt. Maar ja.. hoe kan jij meer controle over je leven krijgen?

De herkenbare muurtjes om ons heen

Ons onbewuste brein is veel sterker dan ons bewuste (rationele) brein. En niet alleen sterker, het bepaalt voor 95% hoe we ons voelen, hoe we denken, reageren en handelen. Al willen wij iets nog zo graag, als ons onbewuste brein daar anders over denkt omdat het bang is, gaat het niet gebeuren. Het blokkeert ons simpelweg. Hetgeen ons blokkeert kunnen we het gekwetste deel noemen. Deze zit aan het roer. Niet omdat het jou wil narren, maar omdat het jou veilig wilt houden. Het wilt jou behoeden voor de pijn. Vanuit daar bouw je veiligheidsmechanisme op. Muurtjes om je heen om maar niet met de onderliggende pijn uit het verleden geconfronteerd te worden. Daardoor kan het zijn dat je jezelf gaat aanpassen, groot gaat houden, weg gaat cijferen, je emotionele knop gaat uitschakelen…. Wellicht herken je dit bij jezelf.

In het begin hebben we dat niet eens door. We zijn al zo aan dit onbewust opgebouwde gedrag gewend. Onbewust saboteren we onszelf. We praten het goed voor onszelf en verantwoorden op die manier waarom we een bepaalde stap niet nemen. Tot het moment dat we voelen dat het ons zo blokkeert en saboteert, dat we er last van krijgen. Heb jij het gevoel dat je niet door een emotionele blokkade heen komt? Lees dan hier mijn blog over dit onderwerp.

Tot het jou niet meer lukt om de controle terug te pakken 

Zodra we er last van krijgen, worden we ons bewust dat het de controle, de regie over ons heeft. We  denken alleen dat de beperkende gevoelens en overtuigingen die het gekwetste deel bij zich draagt van ons zijn. We identificeren ons met deze gevoelens en angsten. Met als gevolg dat wij ons onrustig, angstig, onzeker, somber en/of geïrriteerd voelen. Meestal begrijpen we niet waar deze gevoelens en angsten vandaan komen. Logisch, want ze zijn niet van ons. We hebben ze ooit opgedaan in het verleden en zoals we ze ooit hebben opgedaan, kunnen we ze ook weer loslaten.

Beperkende gevoelens, overtuigingen en angsten ontstaan trouwens niet alleen door vervelende gebeurtenissen. We doen ze al op vanaf jongs af aan op door gekopieerd gedrag van veelal onze ouders/opvoeders én door mee te leven met anderen.

Ze willen gehoord, gezien en begrepen worden. Net als jij…

Vanuit gewoonte duwen we onze gekwetste delen weg als ze naar voren komen. Ook dat is eigenlijk best logisch. Want wie wil er nou geconfronteerd worden met vervelende gevoelens, overtuigingen en angsten? Maar stel je aan de andere kant eens voor dat dit gekwetste stuk in jou, jouw kindje of jongere broertje/zusje is die jouw aandacht wilt. Dan zou je het toch als totaal onlogisch ervaren dat je het weg wilt duwen? Dan zou je het naar alle waarschijnlijkheid troosten en geruststellen. Er voor haar of hem willen zijn. En dat is waar het bij de gekwetste stukken in ons om gaat. Ze willen aandacht. Liefdevolle aandacht van jou. Ze willen gehoord, gezien en begrepen worden. Precies zoals jij dat zelf ook wilt van de mensen om jou heen. (Klik hier als je meer wilt weten over ons innerlijk kind)

In verbinding met jouw gekwetste stuk

Om in contact te komen met jouw gekwetste stuk werkt het heel goed als je jezelf even voor je ziet zitten. Vraag haar of hem eens waar zij/hij last van heeft en behoefte aan heeft. Wellicht is dat best confronterend en eng. Door er aandacht aan te schenken halen we de pijn die er onder zit naar boven. Besef hierbij dat het niet jouw beperkende gevoelens, overtuigingen en angsten zijn. Je hebt ze ooit opgedaan en kan ze weer loslaten. Zie het maar als jouw innerlijke kindje, kleine zusje of broertje die aandacht wilt.

Toen ik mij een aantal jaar geleden hier bewust van werd, ben ik naar het gekwetste stuk in mij gaan luisteren. Ik gaf haar liefdevolle aandacht. De confrontatie viel niet altijd mee, maar het werkte zo helend. Ik voelde haar verdriet, haar angsten en begreep waarom ze niet de stappen durfde te nemen die ik zo graag wilde in mijn leven waardoor ze het roer overnam.

Hoe ik meer controle over mijn leven kreeg

Met de Body Mind Release methode ben ik samen met mijn gekwetste stuk aan de slag gegaan om alle ballast die zij bij zich droeg los te laten. Ik wilde hetzelfde als jij: Meer controle over je leven krijgen. Tot ze zich niet meer afgewezen, buitengesloten, onbegrepen, somber, niet goed genoeg, onzeker, onjuist bejegend en nog veel meer voelde. En  vervolgens hebben we de positieve gevoelens die ze verloren had weer terug gehaald. Gevoelens van vertrouwen, veiligheid, verbinding, zelfliefde, acceptatie, overgave. Ze kreeg weer vertrouwen, durfde ook haar hart weer open te stellen, de verbinding met de mensen om mij heen aan te gaan en zich weer kwetsbaar op te stellen. Daardoor schoot ze niet meer in paniek en angst als ze getriggerd werd door situaties om zich heen. Zo hoefde ze niet meer de controle over mijn leven te nemen.

Mijn veiligheidsmechanisme konden uitgeschakeld worden, de muurtjes om mij heen afgebrokkeld worden en ik kreeg weer meer controle over mijn leven! Ik kon eindelijk weer levensvreugde ervaren en genieten van de mooie dingen. Het verleden echt achter mij laten.

Ben ik daardoor veranderd? Nee, integendeel. Ik ben juist terug gekomen bij mezelf. Terug bij mijn eigen Pure Ik. Ik kan nu de dingen doen die ik graag wil, zonder geblokkeerd te worden. Zonder al mijn energie kwijt te raken aan het rondlopen in kringetjes. Ik accepteer mezelf zoals ik ben, geloof in mezelf en heb vertrouwen in mezelf.

Als je dit leest, denk je waarschijnlijk: “Dit klinkt wel heel gemakkelijk. Als zijnde te mooi om waar te zijn..” Ik kan mij voorstellen dat je dat denkt. Dat dacht ik namelijk ook toen ik ooit aan mijn innerlijke reis met de Body Mind Release methode begon. Makkelijk was het zeker niet. Maar omdat je het, met deze methode in de kern oplost, door jouw beperkende gevoelens, overtuigingen, angsten en beperkende patronen los te laten en jouw verloren positieve gevoelens terug te halen, is het niet alleen een effectieve maar ook een duurzame methode. Zo krijg jij binnen 7 weken meer controle over je leven en kan je de dingen doen die jij zo graag wilt doen. Vanuit daar ben ik zelf Body Mind Release therapeut geworden.

Deze methode gaat over “Niet praten, maar doen.” Het is anders, maar werkt heel gestructureerd en logisch. Ben jij nieuwsgierig geworden wat deze methode voor jou kan betekenen? Boek dan een persoonlijk en gratis inzichtengesprek in via deze link:

Ja, ik ben nieuwsgierig! Ik wil graag meer weten.

Ik hoop je snel persoonlijk te spreken. Het inzichtengesprek kan telefonisch of via zoom.

Veel liefs Rachel

 

Menu

Stuur mij de kennismakingsvideo!

Doe mee!

Stuur mij de kennismakingsvideo!