fbpx

Angsten hebben we allemaal. Dat is heel normaal. Maar wat als deze angsten onverklaarbaar zijn en ook nog eens de regie over jouw leven overnemen? En waar komen deze onverklaarbare angsten vandaan?

Als mens zijnde kennen we een aantal basisangsten: de angst voor armoede, afwijzing, ziekte, om te verliezen, kritiek, ouderdom en de dood. Deze hebben allemaal te maken met ons oerinstinct. Als we geen onderdeel meer uitmaken van de maatschappij, ons sociaal niet meer geaccepteerd voelen, dan worden we buiten de groep (de kudde) gezet. En dat ziet ons reptielenbrein als gevaar. Ons brein heeft 2 hoofdfuncties: overleven (dus ons veilig houden) en voortplanten.

Dat we angsten hebben is heel normaal. Deze zijn rationeel te begrijpen en te verklaren. Al voelen ze alsnog niet fijn. Angst verkrampt ons. Zodra er gevaar dreigt, worden we getriggerd. Onze hypothalamus signaleert dat en denkt “ oh jee, gevaar!!!” Deze geeft een seintje aan de hypofyse, die opdracht geeft aan de bijnieren om cortisol af te geven. Het welbekende stress hormoon. En zo maakt ons lichaam ons klaar om te vluchten, te vluchten of te bevriezen.  We ervaren dit als stress en het geeft een gespannen en onrustig gevoel.

Als jij last hebt van onverklaarbare angsten, dan weet jij dat dit anders voelt. Het voelt overweldigend. Vaak gaat het ook gepaard met hartklopping en druk op je borst.

Hoe ontstaan deze onverklaarbare angsten?

Het grote verschil tussen verklaarbare en onverklaarbare angsten is dat verklaarbare angsten herkend worden door jouw neurale herinneringsroute. Deze herkent het gevaar en herkent het beperkende gevoel vanuit een reeds bestaande (eerdere) ervaring/ herinnering en heeft er reeds een beperkende overtuiging aan gekoppeld.

Bij onverklaarbare angsten wordt het gevoel niet herkend door jouw neurale herinneringsroute. Waardoor deze er geen overtuiging aan kan koppelen, wat angstgevoelens creëert en hoofdpijn klachten kan veroorzaken.

Waarom wordt het gevoel niet herkend?

Dit komt omdat het afkomstig is van energie die jij hebt overgenomen van anderen. En dat is ook precies de reden waarom het hartklopping en druk op je borst kan veroorzaken.

De energie komt binnen via het buikgebied en gaat er via het hart er weer uit. Soms is het zo overweldigend, dat het zelfs gepaard kan gaan met hyperventilatie.

Energie overnemen van anderen doen we niet zomaar…

Energie levelt. In die zin nemen we allemaal een beetje energie over van elkaar. Dat is op zich niet erg, maar wel als je er last van krijgt. De reden dat we teveel energie overpakken van anderen, is dat we ‘te open’ staan om negatieve energie over te nemen van anderen vanuit programma’s die wij bij ons dragen van zelfbestraffing, schuld en (behoefte om te) lijden. Eigenlijk zeggen we onbewust tegen die ander: “ Kom maar met jouw negatieve energie. Ik ruim jouw troep wel op. Ik neem jouw lasten wel over.” Dit vanuit het gevoel van schuld en lijden. Onbewust bestraffen we onszelf door onszelf onder te laten sneeuwen. We leven teveel mee met anderen vanuit hooggevoeligheid. We geven onszelf weg. Cijferen onszelf weg.

Met als gevolg klachten van vermoeidheid, zwaar gevoel in je hoofd, hartkloppingen, druk op je borst, overprikkelend, nervositeit.

Herkenbaar?

Ik weet het. Dit klinkt best heftig. Maar je doet dit onbewust. Niet omdat je dit bewust wilt, maar omdat we onbewust geen andere keus hebben vanuit de programma’s die we bij ons dragen. Ons brein ziet die programma’s als de waarheid en die bepalen samen met onze beperkende gevoelens en overtuigingen voor 95% hoe wij denken, ons voelen en hoe we handelen.

Door jouw beperkende gevoelens, overtuigingen en beperkende levensprogramma’s los te laten en je verloren positieve gevoelens terug te halen, heb je geen reden meer om onbewust de energie van anderen over te nemen. Zo pak je het probleem bij de kern aan, waardoor je jouw levensklachten snel en blijvend oplost.

Wil jij weten HOE? Boek hier een gratis inzichtengesprek.

Liefs Rachel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu

Stuur mij de kennismakingsvideo!

Doe mee!

Stuur mij de kennismakingsvideo!