fbpx

Trauma klinkt heel zwaar, maar een trauma is niets anders dan een vervelende gebeurtenis die jij ooit hebt meegemaakt en waaraan jij beperkende gevoelens en overtuigingen hebt gekoppeld.

Veelal kunnen we de gebeurtenis zelf niet eens meer herinneren, omdat deze in onze vroege jeugd heeft plaatsgevonden. Op het moment dat er iets in ons (jonge) leventje gebeurt, dat impact op ons heeft, dan komt er een energie in ons die zich ergens vastzet in ons lichaam. Zolang het trauma niet is verwerkt blijft deze energie je blokkeren en kan op den duur zowel fysieke (psychosomatische) als psychische klachten veroorzaken.

Uiteindelijk gaat het niet om de gebeurtenis zelf, maar om de beperkende gevoelens en overtuigingen die je aan die gebeurtenis hebt gekoppeld. Het zijn deze gevoelens en overtuigingen waar je de rest van je leven last van blijft houden.

Ons lichaam wil niets liever dan terug naar z’n natuurlijke staat. Alleen zorgt vastzittend trauma energie ervoor dat onze natuurlijk herstellend vermogen niet optimaal kan functioneren. Je levensenergie kan niet goed doorstromen, met als gevolg dat je je  onder andere vermoeid gaat voelen.

Het bijzondere is dat we onbewust de situatie gaan her-ensceneren in de hoop het onverwerkte traumastuk deze keer wel te kunnen verwerken. We gaan soortgelijke situaties als het oorspronkelijke trauma ‘opzoeken’. Zo vervallen we in ‘oude patronen’. Bewust willen we dit juist niet. Maar voordat we het doorhebben zijn we er al in beland. We trekken het onbewust aan. En telkens denken we: Jeetje waarom moet mij dit nou weer overkomen! Herkenbaar?

Door met je beperkende gevoelens en overtuigingen aan de slag te gaan, kan je onverwerkte trauma energie loslaten. Dit zorgt er niet alleen voor dat je energie weer gaat stromen en je hernieuwde levensenergie gaat ervaren, maar ook dat je meer rust gaat ervaren. Door beperkende gevoelens en overtuigingen los te laten zal je niet meer getriggerd worden en kan je weer genieten van je leven. Zonder negatieve gedachten of angst gevoelens te ervaren.

Een vraag die mij veel wordt gesteld is: “Ja, maar hoe weet ik dan wat er ooit is gebeurd vroeger?” Dat hoef je niet te weten. Het gaat niet om de gebeurtenis zelf. Het gaat puur om de beperkende gevoelens en overtuigingen die jij ooit aan die gebeurtenis hebt gekoppeld. Je hoeft er dus helemaal niet over te praten. Praten helpt je om je gevoelens te uiten. Niet om de vervelende gebeurtenis zelf te verwerken.

Wat helpt je dan wel?

Loslaten! Door de beperkende gevoelens en overtuigingen, die ervoor zorgen dat jij getriggerd wordt en stress en angstgevoelens ervaart, los te laten, pak jij het gericht bij de kern aan. De Body Mind Release methode helpt jou daarbij. Zo kan je zelfstandig, effectief en efficiënt aan de slag.

Heb ik jouw interesse gewekt?

Boek een gratis inzichtengesprek op https://calendly.com/rachel-450/innerlijke-reis

Ik vertel jou er graag meer over, zodat jij weer kan en mag gaan genieten van jouw leven.

 

 

Menu

Stuur mij de kennismakingsvideo!

Doe mee!

Stuur mij de kennismakingsvideo!