fbpx

Het woord ‘loslaten’ zegt het al. Het is een kwestie van het te laten gaan. En toch is het niet zo simpel. Waarom is dat toch? Waarom houden wij ons het liefst angstvallig vast aan het ‘oude’? Zelfs als ‘het oude’ helemaal niet fijn is.

In deze blog vertel ik jou, hoe jij alles wat jij niet meer wilt in jouw leven, WEL los kunt laten, zodat jij jouw volle potentieel kunt gaan benutten.

Elke dag gebeurt er van alles in ons leven. Leuke dingen, maar ook minder leuke dingen. Telkens als we iets vervelends meemaken, dan verkrampen we van de schrik. Hierdoor komt er een energie in ons, wat ons een bepaald gevoel oplevert. Aan deze gevoelens koppelen we beperkende overtuigingen, waardoor we anders naar onze realiteit gaan kijken. ‘Het lukt me toch niet, ik ben niet goed genoeg, ik verdien het niet of ik verdien hem of haar niet…’

Zo hebben we door de tijd heen allerlei ballast opgedaan, die we bij ons dragen. Deze ballast bestaat uit beperkende gevoelens en overtuigingen. Maar dat niet alleen. We nemen ook kopieergedrag over vanuit onze directe omgeving en lasten over van de dierbaren om ons heen. Zeker als jij, net als ik,  hoogsensitief bent.

Maar waarom kunnen we de ballast die we op hebben gedaan niet simpelweg loslaten? Zodat we het achter ons kunnen laten en in het hier en nu kunnen leven. “Ach, laat gaan” zeggen we dan. Of “Trek het je niet aan”. Pfff was het maar zo makkelijk. Geloof me als je het los had kunnen laten, dan had je het allang gedaan.

Heb jij weleens meegemaakt dat je je als kind niet welkom voelde in een groep of uitgelachen werd door andere kinderen. Het gaf je het gevoel dat je er niet bij hoorde. Als dat een keer is gebeurd, dan ben je dat waarschijnlijk gelijk weer vergeten. Maar als je verschillende situaties hebt meegemaakt waarbij dit gebeurde, dan is er door de herhaling van de beperkende overtuiging een levensprogramma ontstaan.

Op het moment dat jij dan in een soortgelijke situatie belandt, waarin jij onzeker bent of je wel geaccepteerd gaat worden door andere mensen, word jij getriggerd door het beperkende gevoel en overtuiging en ervaar jij stress. Want jouw brein doet er alles aan om jou veilig te houden en geeft daarom een alarmsignaal af.

Alle ballast die jij door de tijd heen hebt opgedaan is niet van jou. Deze draag je hooguit bij je. Alleen zorgt die er wel voor dat je keer op keer stress ervaart en dat je tegengehouden wordt in wat jij graag wilt bereiken.

Vroeger als kind had ik altijd het gevoel dat ik er niet bij hoorde. Niet eens omdat de anderen kinderen mij niet aardig vonden (wat ik toen wel dacht), maar omdat ik mezelf anders voelde en als peuter al de overtuiging had opgedaan dat ik niet gewenst was. Toen ik op veel latere leeftijd Be In Harmony startte, moest ik mezelf wel in de schijnwerpers gaan zetten. Ik wilde mijn dienstverlening zichtbaar gaan maken en dus gaan netwerken.

Zo besloot ik op een dag om me aan te melden bij het Happy Life Festival om een lezing te gaan geven. Ik wilde zo graag op een groot podium staan om mijn verhaal te mogen doen. In augustus 2019 was het zover. Ik had mijn verhaal goed voorbereid en al weken gevisualiseerd dat ik voor het grote publiek stond. Ik had er zoveel zin in. Was laaiend enthousiast en kon niet wachten tot het zover was. Tot de dag zelf.

Het zweet brak me uit. Al mijn beperkende gevoelens en overtuigingen kwamen naar boven. Ik werd onzeker. Waarom had ik dit ooit gewild? Ik kon mezelf wel voor mijn kop slaan. Ik heb mijn verhaal gedaan. Mezelf een uur staande kunnen houden. Ik was zo trots op mezelf. Zo dankbaar dat ik door had gezet. Maar wat een marteling was het geweest…

Na het festival ben ik mezelf gaan afvragen waar die plotselinge angstzweet nou vandaan kwam. Ik had daarvoor al allerlei methodes toegepast om van mijn beperkende gevoelens en overtuigingen af te komen en toch had ik mijn angst om mezelf zichtbaar te maken dus nog niet los kunnen laten.

Wat bleek; Er draaiden onderliggend nog allerlei levensprogramma’s, die ervoor zorgde dat ik het niet los kon laten. Al wilde ik het nog zo graag. Deze zorgde ervoor dat ik vastliep in wat ik echt wilde bereiken.

Stel dat jij ooit bijna van grote hoogte naar beneden bent gevallen, dan kan je je voorstellen dat je op dat moment (onbewust) hebt besloten om nooit meer hoogtes op te zoeken. Nou heb je al tijden lang een grote droom. Je zou zo graag een keer willen parachutespringen. Maar al wil je het al heel lang, je durf het niet. Je hebt wel dingen gedaan om eroverheen te komen, maar zonder resultaat.

Jouw vrienden kennen jouw grote droom en verrassen jou op jouw verjaardag met een leuk uitje. Jullie rijden richting Texel en … surprise! Jullie gaan met z’n allen parachutespringen. Hoe denk jij dat jij gaat reageren?

Je wilt die vervelende gebeurtenis graag loslaten, maar het is je tot op heden nog niet gelukt. En dat is de eerste reden. Je hebt de overtuiging dat je het niet kan. Deze overtuiging is er zo ingesleten dat het een levensprogramma van onvermogen heeft gevormd. “Ik kan het niet”

Goh denk je had ik maar beter mijn best gedaan om eroverheen te komen. Had ik maar! Hoor je het jezelf al zeggen? We zeggen het zo vaak. “Had ik maar dit, had ik maar dat.” Het is het levensprogramma van zelfverwijt. Dit zorgt ervoor dat je het niet mag van jezelf. Je hebt jezelf, ja ook weer onbewust, een innerlijk verbod opgelegd.

Wat nu? Want rationeel wil je de sprong wel wagen, maar jouw reptielenbrein die er alles aan doet om jou veilig te houden, die roept: “Ik wil dit niet”. Want tijdens die vervelende gebeurtenis van vroeger ben jij gekwetst en dat wil jij niet nogmaals ervaren. En zo kan jij uit onbewuste onwil jezelf er niet toe aanzetten om de sprong te wagen.

Hoe kan je dan wel loslaten?

Om los te kunnen laten moet je eerst de blokkades opheffen, die ervoor zorgen dat je niet los kan laten. Is dit moeilijk? Nee helemaal niet! Tijdens een individueel Body Mind Release traject kan ik, als Body Mind Release therapeut, jou leren hoe je dit moet doen, zodat jij binnen 6-7 weken jouw hele neurale herinneringsroute zuivert en jij het leven kunt gaan leiden wat jij WEL wilt.

Herken jij jezelf hierin? Wacht dan niet langer en neem vandaag nog de eerste stap richting het leven dat jij het liefst wilt. Boek hier een gratis inzichten gesprek met mij. Dan vertel ik jou er graag meer over.

Of ik ooit nog op een podium zal gaan staan? Zeker! Het is één van mijn 5 grootste wensen dat ik een lezing mag gaan houden voor 1000+ mensen. Of ik daar klaar voor ben? Nu wel. Dankzij Hans de Waard, de ontwikkelaar van de Body Mind Release methode heb ik al mijn beperkende gevoelens en overtuigingen kunnen loslaten en mijn verloren positieve gevoelens weer terug kunnen halen. Ik zal het laten weten als het zover is!

Menu

Stuur mij de kennismakingsvideo!

Doe mee!

Stuur mij de kennismakingsvideo!