fbpx

LUISTER NAAR:
BE IN HARMONY PODCAST

Podcast #30  Hoe werkt ons natuurlijk herstellend vermogen om opgedane spanning los te laten?

Jan- Willem Noordzij is trainer en Life & gezondheidscoach bij TRE werkt. TRE is een methode, die ons helpt om opgedane spanning na een vervelende gebeurtenis los te laten. Als mens zijnde hebben we een natuurlijk vermogen om dit te doen, maar vooral in het Westen zijn we dit vergeten. Jan-Willem legt in deze podcast uit hoe het werkt in ons lichaam en wat er gebeurt als we deze opgedane spanning niet los kunnen laten.

Geproduceerd door de Podcast Agency www.podcastagency.nl

Podcast #29  Prikkels bijten niet

In deze podcast ga ik in gesprek met Saskia Klaaysen. Zij is HSP en HSS coach en trainer en de auteur van het boek Prikkels bijten niet! Samen sparren we niet alleen over overprikkeling, maar ook over onderprikkeling. Dankzij Saskia heb ik als HSP en HSS persoon tijdens deze podcast veel inzichten gekregen, die ook voor mij nieuw zijn. Hierdoor ben ik mezelf een stuk beter gaan begrijpen! Luister je mee?

Geproduceerd door de Podcast Agency www.podcastagency.nl

Podcast #28 Je emotioneel afhankelijk opstellen van een ander. Is dat erg?

We zijn allemaal in meer of mindere mate afhankelijk van anderen. Of het nou gaat om financiële afhankelijkheid, praktische afhankelijkheid, materiële afhankelijkheid of emotionele afhankelijkheid. Het hoort erbij. Is afhankelijkheid erg? Nee, zolang je er maar geen last van hebt.

Als we door een gebeurtenis onzeker worden over onszelf of onze toekomst gaan we ons onbewust emotioneel afhankelijk opstellen van een ander. Meestal een partner of een ouder. Het bijzondere is, dat we in zo’n situatie onze levensenergie, levenskracht en positieve gevoelens, die de ander mist, gaan afgeven. Dit kost ons niet alleen bakken vol energie, maar kan zelfs een burn-out tot gevolg hebben.

In deze podcast leg ik uit hoe afhankelijkheid werkt en hoe jij ervoor kan zorgen dat je weer in je eigen kracht kan komen te staan. Luister je mee?

Geproduceerd door de Podcast Agency www.podcastagency.nl

Podcast #27: In verbinding met jouw innerlijke kind.

Het thema ‘het innerlijk kind’ is al eeuwenoud. Het wordt regelmatig in de psychologie gebruikt, maar was duizenden jaren geleden al terug te vinden in bijvoorbeeld de Hawaiiaanse Huna traditie. Hoe moet je jouw innerlijk kind zien? En waarom is een goede relatie met jouw innerlijk kind zo belangrijk? Door liefde en aandacht te besteden aan jouw innerlijk kind, laat jou inzien op welke vlakken jij nog iets te helen hebt. Maar dat niet alleen. Het brengt ook weer het onbevangen en vreugdevolle kind terug in jou naar boven.

Geproduceerd door de Podcast Agency www.podcastagency.nl

Podcast #26: Hoeveel invloed heeft onze huidige leefstijl op ons lichaam?

In de podcast ga ik in gesprek met Gauko Kuiken. Hij heeft een liefde voor duurzame en gezonde foodconcepten. We willen niet alleen voedsel eten dat goed is voor onze gezondheid, het moet ook goed zijn voor de wereld waarin we leven. Waar we het vroeger hadden over de schijf van vijf, praten we tegenwoordig over  vegan, veganistisch, plant based…

Geproduceerd door de Podcast Agency www.podcastagency.nl

Podcast #25: Aangenaam. Ik ben jouw ego.

Het ego wordt vaak gezien als slecht en als iets dat we los moeten laten. Ik kijk daar zelf anders tegenaan, want mijn ego is toch een deel van wie ik ben. Waarom vechten tegen een deel van onszelf? Toch voelen we het vaak zo. Wat nou als we deze weerstand loslaten. Als we ons ego de  erkenning en acceptatie geven die het verdient? Zodat we er vanuit vrede mee kunnen leven?

Door te luisteren naar de gedachtes, die vanuit ons ego komen, leren we meer over onszelf en wordt ons ego onze persoonlijke adviseur. In deze podcast laat ik jou zien wat jou dat zou opleveren.

Geproduceerd door de Podcast Agency www.podcastagency.nl

Podcast # 24: Welke emotie ligt er onder jouw fysieke klacht?

Al in de jaren ’90 bracht Christine Beerlandt het boek uit: De sleutel tot zelfbevrijding. Hierin beschrijft zij de psycho-emotionele oorsprong en hun diepere betekenis van zo’n 1300 ziekten en kwalen. Zij was haar tijd ver vooruit. Ook Dr. Bruce Lipton, een Amerikaanse celbioloog, stelde na verschillende stamcelonderzoeken vast, dat niet onze genen, zoals wij die hebben geërfd van onze ouders, bepalen welke ziektes er manifesteren, maar de manier hoe wij in het leven staan en hoe wij onze omgeving interpreteren.

In deze podcast ga ik dieper in op de emoties onder onze fysieke klachten en hoe jij kan zorgen dat jouw zelfhelende vermogen weer geactiveerd wordt.

Geproduceerd door de Podcast Agency www.podcastagency.nl

Podcast #23: Welke boodschap ontvang jij in jouw droom?

Al kan je het je soms niet herinneren, we dromen allemaal zo’n 5-7 keer per nacht. Maar waarom dromen we nu eigenlijk? En waarom kunnen we onze dromen niet altijd meer herinneren?

Wetenschappers hebben al eeuwenlang onderzoek gedaan naar het fenomeen dromen. Al zijn ze veel te weten gekomen over hoe onze slaapcyclus werkt en wat er met onze hersenen gebeurt tijdens onze dromen, het blijft gissen waarom we precies dromen.

In deze podcast neem ik jou mee welke inzichten jij kan krijgen tijdens jouw dromen en hoe jij ervoor kan zorgen dat jij jouw dromen wel herinnert.

Geproduceerd door de Podcast Agency www.podcastagency.nl

Podcast #22: PTSS. Moet je daarmee leren leven?

PTSS (posttraumatische stressstoornis) wordt vaak gerelateerd aan gevaarlijke beroepen en oorlogstrauma. En maar weinig aan een traumatische ervaring of jeugd. Vaak hebben we allerlei veiligheidsmechanismes opgebouwd om ermee te leren leven. Alleen houden we toch mentale klachten of zelfs psychosomatische klachten. Klachten, waar geen lichamelijke of medische oorzaak voor gevonden kan worden.

In deze podcast ga ik in gesprek met Johan Reinhoudt, oprichter van PTSS Voorbij. Hij is gespecialiseerd PTSS en Trauma Herstel Coach. Hij legt op een heldere en duidelijke manier uit wat PTSS precies is, hoe het zich uit en wat het fenomeen “tijd” doet met PTSS. Ook bespreken we de samenhang tussen PTSS en HSP.

Geproduceerd door de Podcast Agency www.podcastagency.nl

Podcast #21: 5 redenen waarom jij zou willen stoppen om geraffineerde suiker te eten.

Toen ik 4 jaar geleden voor het eerst ging detoxen, schrok ik van het effect ervan. Na 2 dagen kreeg ik hoofdpijn, begon ik te trillen, was ik misselijk. Afkickverschijnselen van de suiker werd mij verteld. Op dat moment at ik nauwelijks suiker en leefde ik gezond. Dacht ik…

Het effect dat geraffineerde suiker heeft op ons lichaam is gigantisch. In deze podcast leg ik uit wat geraffineerde suiker met ons lichaam doet en wat het verschil is tussen natuurlijke suikers en geraffineerde suikers.

Geproduceerd door de Podcast Agency www.podcastagency.nl

Podcast #20: Gesaboteerd door je eigen MIND

Vandaag ga ik in gesprek met Mark Tissink, eigenaar van Secure IT is en Permista. Mark vertelt heel open hoe hij dealt met zijn beperkende overtuigingen, die hem als ambitieuze ondernemer tegenhouden in zijn pad naar succes.

Geproduceerd door de Podcast Agency www.podcastagency.nl

Podcast #19: Jouw Big Five for Life

Vandaag ga ik in gesprek met Sijbe Bonsma, eigenaar van Big Five For Life International. Door jouw Big Five te ontdekken, vind jij net als bij Ikigai de reden van jouw bestaan. Maar daarnaast vervult het ook jouw 5 grootste levenswensen. Hoe ziet jou levensmuseum eruit als jij deze aarde verlaat?

Geproduceerd door de Podcast Agency www.podcastagency.nl

Podcast #18: Emotionele ballast dragen we allemaal met ons mee. Maar hoe ontstaat deze eigenlijk?

In deze podcast leg ik jou uit wat we precies verstaan onder ballast en hoe je eraan komt.Ook leg ik jou uit welk effect het heeft op jouw leven. En belangrijk: Wat kan jij eraan doen om jouw neurale herinneringsroute totaal te zuiveren, om zo ballast vrij te kunnen leven.

Geproduceerd door de Podcast Agency www.podcastagency.nl

Podcast #17: Bezinning 2020 & wat zijn jouw verlangens voor 2021?

Ik moet je eerlijk zeggen dat ik niet geloof in goede voornemens. Want het woord zegt het al. Je hebt dan nog niet besloten dat je het ook daadwerkelijk gaat DOEN. Toch is het juist nu goed om stil te staan wat jij graag zou willen voor jezelf in 2021. Wat zijn jouw verlangens en hoe kun jij die omzetten naar werkelijkheid..

Geproduceerd door de Podcast Agency www.podcastagency.nl

Podcast #16: Dearly, de mobiele app die jou ondersteunt in jouw rouwproces.

Vandaag ga ik in gesprek met Quirine Wissink en Pieter van Oest van Dearly. Beiden hebben al vroeg hun vader verloren en zetten zich in om meer openheid te creëren om ‘rouw’ bespreekbaar te maken. Samen zijn ze de Co-Founders van Dearly. De mobiele app, die vanuit ervaringsdeskundigheid een luisterend oor biedt aan een ieder die een dierbare is verloren, gaat verliezen of iemand in de naaste omgeving heeft die daarmee te maken heeft.

Geproduceerd door de Podcast Agency www.podcastagency.nl

Podcast #15: Thuiskomen bij jezelf

Toen ik in 2017 het gevoel van thuiskomen voor het eerst ervaarde voelde dat zo bijzonder! Maar wat is dat gevoel dan. En hoe kun jij dat gevoel voor jezelf creëren?

Geproduceerd door de Podcast Agency www.podcastagency.nl

Podcast #14: IKIGAI: Jouw reden waarvoor jij ‘s ochtends je bed uitspringt

Wellicht ben jij al bekend met Ikigai of heb je er weleens van gehoord. Ikigai is DE reden van jouw bestaan. In deze podcast vertel ik niet alleen meer over Ikigai, maar leg ik jou ook uit hoe jij jouw Ikigai ontdekt.

Geproduceerd door de Podcast Agency www.podcastagency.nl

Podcast #13: Van dromen naar manifesteren

In deze podcast neem ik jou mee om jouw dromen om te zetten naar werkelijkheid! Visualisatie is een zeer krachtige tool om jouw doel te behalen. Hoe je dit kunt doen? Luister mee en je kan gelijk aan de slag!

Geproduceerd door de Podcast Agency www.podcastagency.nl

Podcast #12: Waarom affirmaties niet werken

Een affirmatie is een positieve gedachte, die je door herhaling gaat geloven. Wat je eigenlijk tracht te doen is jezelf op een positieve manier te herprogrammeren. Ik heb mezelf jarenlang suf geaffirmeerd. Telkens hielp het even, maar daarna verviel ik weer in mijn oude denkpatroon. In deze podcast vertel ik jou waarom affirmaties niet werken en wat dan wel werkt.

Geproduceerd door de Podcast Agency www.podcastagency.nl

Podcast #11: Een burn-out. Dat zal mij nooit overkomen (dacht ik..)

In deze podcast ga ik nogmaals met Performance coach, Melissa Heisterkamp, in gesprek. Samen sparren we over onze persoonlijke ervaringen met een burn-out. Wat zijn de eerste verschijnselen van een burn-out en kan je het voorkomen? Ook delen we wat ons heeft geholpen om er weer bovenop te komen.

Geproduceerd door de Podcast Agency www.podcastagency.nl

Podcast #10: Ben jij hoogsensitief, hooggevoelig of beiden?

Vaak worden de termen hoogsensitief en hooggevoelig als één term aangeduid als HSP. Toch zit er wel degelijk verschil in. In deze podcast leg ik jou het verschil uit en deel ik mijn eigen ervaring als zowel HSP-er en als hooggevoelig persoon.

Geproduceerd door de Podcast Agency www.podcastagency.nl

Podcast #9: Heb jij wel eens een “is dit alles” gevoel in jouw leven?

In deze podcast praat ik met Performance coach Melissa Heisterkamp over het “Is dit alles” gevoel. Daar waar dit gevoel bij de meeste rondom hun 40e ontstaat, stellen veel millennials zich deze vraag al op hun 25e. Waarom is dat toch? Melissa legt als millennial uit dat dit niet voortkomt uit ondankbaarheid, maar uit de behoefte aan zingeving.

Geproduceerd door de Podcast Agency www.podcastagency.nl

Podcast #8: Hoe bepaal jij jouw grenzen?

Eigenlijk stel ik jou een onmogelijke vraag, want hoe moeten we onze grenzen zien en hoe bepalen we die dan? In deze podcast ga ik met jou verkennen waar jouw energie grenzen lopen en hoe jij deze beter kan bewaken. Wat zou jij kunnen doen om minder vatbaar te zijn voor energie van buitenaf?

Geproduceerd door de Podcast Agency www.podcastagency.nl

Podcast #7:Waarom kunnen we niet open zijn over onze mentale issues?

In deze podcast ga ik in gesprek met Cornelie Egelie, schrijfster van het boek Pillendoos. Cornelie zoekt met haar boek de openheid op om, vanuit haar bipolaire stoornis, mentale gevoeligheden bespreekbaar te maken. Dat ze mij zo zou raken dat ik mijn eigen zeer gevoelige ervaringen met depressiviteit zou delen, had ik nooit verwacht…

Geproduceerd door de Podcast Agency www.podcastagency.nl

Podcast #6: Moeiteloos leven vanuit je natuurlijke flow

Waarom is het toch, dat wij mensen altijd ingaan tegen de natuurlijke stroming in. We zoeken altijd de weg naar de meeste weerstand in plaats van de minste weerstand. Om moeiteloos te leven vanuit je natuurlijke flow moet je om te beginnen het leven accepteren zoals het komt. Voorbij ons rationele denkvermogen, dat altijd alles aan het over analyseren is.

Geproduceerd door de Podcast Agency www.podcastagency.nl

Podcast #5: Emotionele, fysieke of digitale detox. Waarom zou jij überhaupt willen detoxen?

Tijdens deze podcast leg ik jou uit wat voor jou een reden zou kunnen zijn om dit te willen doen en wat het jou kan opleveren. Ook deel ik mijn eigen ervaringen en vertel ik wat het voor mij heeft gedaan.

Geproduceerd door de Podcast Agency www.podcastagency.nl

Podcast #4:  Laat je niet leiden door je eigen belemmeringen

Laat jij je belemmeren door jouw overtuigingen? Of zeg jij: No way! En pak jij zelf de regie terug over jouw leven. Door te durven kijken naar de emotie die er onder de belemmerende overtuiging ligt en daarmee aan de slag te gaan, kan jezelf ontdoen van je emotionele ballast. Zo open je de weg naar jouw persoonlijke groei. Dit zal jou leiden naar een leven vol vreugde, harmonie & voldoening.

Geproduceerd door de Podcast Agency www.podcastagency.nl

Podcast #3: Hoe om te gaan met onze snel veranderende wereld

In deze podcast ga ik in gesprek met Xander van der Zijden over onze snel veranderende wereld. We worden uitgedaagd om terug in verbinding te komen met onszelf en ons te ontdoen van emotionele ballast. Deze houdt ons laag in onze energietrilling. Wat we willen is onze energietrilling verhogen, zodat we ons beter af kunnen stemmen op het universum. Hoe? Xander geeft duidelijke en heldere uitleg!

Geproduceerd door de Podcast Agency www.podcastagency.nl

Podcast#2: Yes! Ik gooi het roer om!

Lisa maakte heel bewust de keuze om het roer in haar leven om te gooien door deel te nemen aan het Life Changing Experience jaartraject bij mij. In deze podcast vertelt ze over haar ervaringen, hoe de energie na het maken van de bewuste keuze is begonnen te stromen en wat het traject haar verder oplevert.

Geproduceerd door de Podcast Agency www.podcastagency.nl

Podcast#1:Hoe wordt Nederland mentaal veerkrachtiger?

In deze podcast ga ik in gesprek met Gert Jan Guldemond van de Mental Health Warriors. Over mentale issues praten we het liefst niet. Want, wat zullen anderen dan wel niet over mij denken? Hebben we een lichamelijk issue daarentegen, dan schreeuwen we het van de daken op Social Media. Waarom is dat toch en hoe kunnen we mentaal veerkrachtiger worden?

Geproduceerd door de Podcast Agency www.podcastagency.nl

Menu

Stuur mij de kennismakingsvideo!

Doe mee!

Stuur mij de kennismakingsvideo!