fbpx

Nederland verandert en zo ook de arbeidsmarkt.

Een van de veranderingen is dat de AOW-leeftijd stijgt. Dit is in sommige beroepsgroepen en voor de grote groep ZZP’ers een extra grote uitdaging. Daarbij is het voor elke persoon belangrijk om zijn of haar talenten en competenties in te zetten, om zo bij te kunnen dragen. We willen allemaal succesvol zijn in wat we doen en dit met plezier doen.

Het Ontwikkeladvies 45+ is een gesubsidieerd loopbaanadvies dat onderdeel is van het Actieplan Perspectief Vijftigplussers van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Hiermee wil het ministerie de oudere werknemer en de grote groep ZZP’ers stimuleren om na te denken over hun toekomst om zo hun arbeidspositie te versterken.

Ben jij een werkende of een ZZP-er van 45+ en heb jij de behoefte om jezelf persoonlijk verder te ontwikkelen, dan kan jij nu gebruik maken van het gratis ontwikkeladvies 45+. Zo kan jij zelf de regie (terug) krijgen over jouw eigen loopbaan. Wellicht heb jij het gevoel dat je ergens in vastloopt of heb je overtuigingen waar je graag vanaf zou willen. Of misschien wil jij jouw horizon verbreden om zo een volgende stap te kunnen maken in jouw loopbaan of maak jij je zorgen of het werk dat jij doet over een aantal jaar nog wel bestaat. Het traject wordt op maat voor jou gemaakt, in een veilige omgeving en geeft geen verplichtingen. En jij bepaald het onderwerp.

Wie komt er in aanmerking voor dit gratis ontwikkeladvies?

  • 45 jaar of ouder
  • Werkt gemiddeld 12 uur per week of meer (ook ZZP’ers)
  • Niet betrokken in een sociaal plan in verband met reorganisatie
  • Niet langdurig ziek
  • Gemotiveerd om eigen werktoekomst te bekijken

Wat zijn de verschillende mogelijkheden?

Individueel ontwikkeladvies
Groep ontwikkeladvies
Leidinggevende training
Individueel ontwikkeladvies

Het gehele traject bestaat uit 4 uur ontwikkeladvies. Deze 4 uur zijn verdeeld in 2x 2 uur. Tijdens deze gesprekken gaan we samen kijken wat jouw kernkrachten en talenten zijn, wat jij het liefst doet en wat jouw mogelijkheden zijn in de toekomst. Hierbij staat het door jou persoonlijke ingebrachte onderwerp centraal. Of jij nu jouw droomdoel wilt nastreven of de balans in jouw leven terug wilt, alles kan.

Groep ontwikkeladvies

Als je als werkgever graag investeert in de persoonlijke ontwikkeling van je medewerkers en meerdere medewerkers in dienst hebt van 45 jaar en ouder, dan kan het ontwikkeladvies ook gedeeltelijk in een groep gegeven worden. Het traject bestaat dan uit 2 uur begeleiding in een groep en minimaal 3 uur individuele begeleiding.

Leidinggevende training

Geef jij leiding aan medewerkers van 45 jaar en ouder en wil je hun graag stimuleren en verder helpen in hun ontwikkeling, dan kan je gratis gebruik maken van de leidinggevende training. Hiervoor hoef je als leidinggevende zelf niet 45 jaar of ouder voor te zijn. Zo kun jij als leidinggevende jouw medewerkers enthousiasmeren om de regie te nemen over hun eigen loopbaan. Deze groepstraining duurt 3 uur en kan individueel of in een groep van minimaal 3 en maximaal 10 deelnemers gegeven worden.

Hoe kan je het gratis ontwikkeladvies aanvragen?

Eigenlijk hoeft u zelf niet veel te doen. Als uw loopbaanadviseur regel ik de subsidieaanvraag voor u. Geïnteresseerd? Stuur een mail naar rachel@beinharmony.nl of bel 06-43949695.

  • Ik stuur je dan eerst een mail met alle informatie.
  • Bij deelname stuur ik een vragenlijst voor een o-meting.
  • We plannen samen een afspraak in voor de verschillende sessies.
  • Aan het einde ontvangt je een rapport van jouw 2 kernkrachten, een gespreksverslag en een ontwikkelplan met daarin jouw mogelijkheden in de toekomst.

Uiteraard kunnen we ook eerst een telefonische afspraak inplannen om te kijken of je een klik voelt met mij.

Wilt u meer informatie over het persoonlijke ontwikkeladvies? Kijk dan op de website van de rijksoverheid of op de website van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Over mij:

Ik ben zelf een zeer positief ingesteld persoon. Bij mij is het glas altijd half vol. Ik denk graag in oplossingen en mogelijkheden. Mijn persoonlijke missie is om mensen het leven te laten leiden zoals ze dat het liefst zouden willen. “If you can dream it, you can do it”

Mijn expertise ligt op organisatorisch vlak. Binnen het bedrijfsleven heb ik verschillende rollen vervult, waarvan de laatste 6 jaar op het gebied van Human Resource. Ik heb het altijd belangrijk gevonden mensen te stimuleren en te helpen in hun persoonlijke ontwikkeling. Als mensen vanuit hun kracht en talent kunnen werken leveren ze niet alleen een positieve bijdrage aan de organisatie, maar ook aan hun zelf. We doen toch allemaal het liefst wat ons het meest plezier oplevert?

Menu

Stuur mij de kennismakingsvideo!

Doe mee!

Stuur mij de kennismakingsvideo!