fbpx

Hartkloppingen vanuit hooggevoeligheid? Door het oppakken van energie van anderen, met als gevolg overprikkeling, vermoeidheid en hartkloppingen. Waarom zouden we vanuit bepaalde programmeringen die we bij ons dragen zelfs bewust energie oppakken van anderen?

Als hoog gevoelige tiener voelde ik mij nooit zo fijn in grote groepen. Zeker niet als ik uit ging. Het gebeurde mij namelijk geregeld dat ik het benauwd en hartkloppingen kreeg, het zwart voor mijn ogen werd en bijna flauw viel. Na verschillende bezoeken en onderzoeken aan en bij de huisarts moest ik het nemen zoals het was. Alles was goed, dus ik moest er mee leren omgaan. Alleen het maakte mij onzeker. En hoe onzekerder ik werd, hoe meer last ik er van kreeg.

Pas jaren en jaren later begreep ik dat de hartkloppingen kwamen vanuit mijn hooggevoeligheid. Ik stond ‘te open’. Daardoor pakte ik energie op van anderen. Met als gevolg dat ik het benauwd kreeg, hartkloppingen, angstig, steeds hoger ging ademen en vol liep met emoties.. tot het teveel werd.

Wat bedoel ik precies met ‘te open’?

Energie overnemen van anderen doen we allemaal. Ook jij herkend dat vast wel. Stel dat je een ruimte binnen stapt met negatieve, boze mensen, terwijl jij zelf juist vrolijk bent, dan word je vanzelf minder vrolijk. Energie levelt. Dat is nu eenmaal zo. Alleen pakt de ene persoon veel energie op van anderen en de andere persoon weinig. En precies daar zit het verschil in!

Energie die we oppakken van buitenaf komt binnen via ons diafragma chakra net onder onze ribbenkast. Het werkt vergelijkbaar als een diafragma van een fotocamera. Hoe groter de opening, hoe meer licht (in ons geval energie) er naar binnen komt.

Je kunt je voorstellen, dat als je ‘te open’ staat en er veel negatieve energie van buitenaf naar binnen komt, waar je ook nog eens gevoelig voor bent, je overprikkelt wordt. Er komt simpelweg teveel binnen, waardoor je hersenen overspoelt raken. Overprikkeling houdt in dat alle informatie die via de zintuigen de hersenen bereiken niet of slecht gefilterd worden.

Het gevolg van overnemen van spanningsgevoelens en energie van anderen is, dat de negatieve energie die binnenkomt via het buikgebied, er ook weer uit moet. Deze energie verlaat het lichaam via het hart, waardoor jij hoger gaat ademen en een onrustig gevoel krijgt rondom je hartstreek. Het kan zelfs gepaard gaan met hartkloppingen, hyperventilatie en paniekaanvallen. Je ervaart dus de hartkloppingen vanuit je hooggevoeligheid.

Daarnaast is het zo, dat als er iets in komt, dan moet er ook iets uit. En wat gaat eruit? Levensenergie, levenskracht en positieve gevoelens. En dat zorgt ervoor dat je vermoeid raakt.

Dan is de vraag die resteert: Waarom zetten we onszelf ‘te open’ om energie van buitenaf op te pakken? Het antwoord hierop was voor mij een echte eyeopener.

Dit doen we door levensprogramma’s die we bij ons dragen in ons onderbewustzijn. Programma’s als schuld, lijden, behoefte om te lijden, zelfbestraffing, zelfverwijt. Toen Hans de Waard, de ontwikkelaar van de Body Mind Release methode, mij dit tijdens mijn opleiding tot Body Mind Release therapeut uitlegde, kon ik bijna niet geloven dat we dit onbewust zelf doen. Nadat ik zelf deze programma’s met de BMR methode had geherprogrammeerd tot positieve levensprogramma’s ervoer ik het verschil.

Wellicht herken jij het, dat je drukke plekken het liefst vermijd omdat je daardoor snel overprikkelt raakt. Bij mensen, die last hebben van de ballast die ze bij zich dragen en dus al overbelast zijn, staan de zintuigen op scherp. Je reptielenbrein, die de functie heeft om jou veilig te houden, scant constant op gevaar en staat dus op alert stand. Dat maakt dat je gevoeliger wordt voor prikkels van buitenaf als licht, geluid, drukte en spanningsgevoelens om je heen. Eigenlijk maakt het je dus nog ‘gevoeliger’ dan je al was…

Leven met overprikkeling is niet nodig. Door jouw ballast los te laten, kan je lichaam van de alert stand af, terug naar zijn natuurlijk herstellende staat.

Wil jij weten hoe? Vraag hier mijn gratis kennismakingsvideo  aan en ontvang deze gratis in jouw mailbox.

 

Liefs Rachel

[disclamer: Bezoek altijd een huisarts bij hartkloppingen. Pas als deze bevestigt dat alles goed is, kan je kijken of de oorzaak van mentale aard is]

Menu

Stuur mij de kennismakingsvideo!

Doe mee!

Stuur mij de kennismakingsvideo!