fbpx

Door jezelf te aarden, ook wel gronden genoemd, geef je jouw gezondheid een spirituele boost. Aarden helpt o.a. voor een goede nachtrust, een fijne gemoedstoestand en om je energie op peil te houden.  Maar dat niet alleen! Jezelf aarden is niets anders dan contact maken met de aarde. Maar waarom is dat zo belangrijk? Wat doet dit met jouw lichaam?

Ik wist wel dat aarden goed was voor de gezondheid, maar heb mij nooit gerealiseerd dat het noodzaak is. Toen ik in contact kwam met Clint Ober, de ontdekker van aarden, dacht ik: “Dit zou iedereen standaard moeten doen. Waarom weet niet iedereen dit?”. Ik heb zelf een erg gevoelig huid en heb dan ook snel last van allergieën en eczeem. De afgelopen jaren heb ik er al minder last van dan vroeger, maar alsnog ben ik niet ‘klachtenvrij’. Mezelf aarden blijkt een goede remedie daarvoor te zijn.

Moeder aarde zit vol met elektronen, welke geabsorbeerd worden door je voeten. Deze elektronen hebben een goede werking op onze cellen. Het zorgt er namelijk voor dat je organen en lichaamscellen gezond kunnen functioneren. Onder onze voetzolen zitten zo’n 200 zenuwuiteinden per cm2 . Dat zijn er meer dan waar dan ook op ons lichaam.

Simpel gezegd kun je het zo zien; Doordat je met blote voeten op de aarde loopt, stel je je in verbinding met het elektrische veld van onze aarde en worden negatieve elektronen opgenomen in jouw lichaam. Onze aarde is negatief geladen (-) en de lucht is vol van positieve (+) ionen. Zeker door de komst van een grote hoeveelheid elektrosmog in de vorm van o.a. GSM en WiFi zijn de positief geladen deeltjes toegenomen. Ook is er veel elektrosmog in ons huis door de vele elektrische apparaten die we bezitten. Door te aarden krijgen we meer negatieve elektronen in ons lichaam waardoor ons lichaam terug kan keren naar zijn natuurlijke herstellende staat. Net als dat we lucht en zonneschijn nodig hebben, moeten we dus aarden.

Door te aarden ondersteun je dus specifieke functies van je organen in jouw lichaam. Doordat we gewend zijn om altijd op schoenen met rubberen zolen te lopen, zijn we totaal geïsoleerd van de aarde. Daarnaast kunnen we de positief geladen deeltjes die we opdoen niet ontladen. Niet wetende wat de gevolgen hiervan zijn op ons lichaam. Clint Ober heeft jarenlang onderzoek gedaan naar de noodzaak van aarden op ons lichaam. In bijgaande video legt hij in simpele woorden uit wat de gevolgen op ons lichaam zijn op het moment dat we een tekort ervaren aan negatieve elektronen, doordat we geïsoleerd zijn van de aarde.

Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat, doordat we geen negatieve lading binnen krijgen, we zoveel ontstekingen hebben in het lichaam. Chronische ontstekingen. Deze manifesteren zich in de vorm van ziekten. Aarden zorgt ervoor dat we minder ontstekingen en pijn ontwikkelen in ons lichaam.

Omdat het voor ons niet altijd haalbaar is om onszelf te aarden, zijn er verschillende producten op de markt zoals aardingslakens en aardingsmatjes, die daarbij kunnen helpen. Ik geef zelf de voorkeur eraan om een aantal keer per week met blote voeten buiten op het gras te lopen. Eerlijk gezegd vind ik het gevoel, om direct verbonden te zijn met de aarde heel fijn.

Liefs Rachel

 

Menu

Stuur mij de kennismakingsvideo!

Doe mee!

Stuur mij de kennismakingsvideo!