fbpx

“Ik begrijp niet waarom ik dit allemaal moet doorstaan!” zei Liane boos. “Het voelt allemaal zo zwaar”. Al zit ik zelf niet meer in die pijnlijke fase van mijn leven, ik begrijp heel goed wat ze zegt. Want ook ik stelde mezelf vroeger vragen als: “Waarom overkomt mij dit allemaal? Waarom moet ik deze ellende allemaal meemaken?” Ik denk voor velen van ons herkenbaar….

Toen ik in die fase van mijn leven zat, leerde een coach mij ooit: Stop met jezelf ‘waarom’ vragen te stellen. Dat maakt dat je gaat over analyseren en dat heeft geen nut. Het zorgt er enkel voor dat je hoofd steeds voller en zwaarder voelt. En mijn coach had gelijk. Waarom zoeken naar antwoorden in je hoofd, wetende dat je de antwoorden niet hebt. Daardoor raak je alleen maar verder verwijdert van jezelf en blijf je in je hoofd zitten. Maar wat is eigenlijk het nut van de ballast die je bij je draagt?

Ik zeg bij je draagt, want deze is niet van jou. Deze heb je ooit opgedaan tijdens vervelende gebeurtenissen of copy/paste overgenomen vanuit je omgeving en mag je in dit leven weer los laten.

Laten we ervan uitgaan dat je jezelf wilt ontwikkelen en dat je wilt doorgroeien, dan moet je de mogelijkheid hebben om te kunnen groeien toch? Ik geloof dat ons leven hier op aarde bedoeld is om onszelf te ontwikkelen en om bewustzijn te creëren. Dit is mijn waarheid, dus het hoeft niet jouw waarheid te zijn. Maar stel dat dat zo is, dan zal je wel materiaal moeten hebben om te kunnen groeien. Zonder shit, geen mest!

Op alle vervelende gebeurtenissen zitten leerprocessen. Soms hele zware leerprocessen. Gezien vanuit de pijn gun je ze niemand toe. En toch hoor ik ook mensen vaak zeggen: “Het heeft me wel sterker gemaakt” of “Daardoor neem ik het leven niet meer voor lief”.

Stel je eens voor dat je nu de behoefte hebt om meer liefde, meer licht, meer vertrouwen en meer eenheid te ervaren. Dan zal je letterlijk ballast los moeten laten en positieve gevoelens terug moeten halen om dat te kunnen ervaren. Want de ballast, die je bij je draagt, houdt je op een lage energie frequentie. Alleen hoe kun je echte liefde ervaren als je nog nooit liefdeloosheid hebt ervaren? Hoe kun licht ervaren als je niet weet wat donkerte is?

Door los te laten en positieve gevoelens terug te halen kan je je weg terug naar boven vervolgen. Terug naar de oorsprong. Terug naar je echte pure ik. Geloof me, ik kan nu echte liefde ervaren, omdat ik weet wat liefdeloosheid is. Althans zoals we deze op aarde kunnen ervaren. Echte liefde is onvoorwaardelijke liefde. Niet in voor –en tegenspoed zoals op papier, maar echte liefde vanuit ons hart. Liefde die de meeste vaak alleen voor kinderen en voor dieren kunnen ervaren. Liefde waarvan we weten dat deze in ons zit. Echte liefde kan je overigens pas ervaren als je eerst zelfliefde ervaart. Daarover in een volgende blog meer.

Zie jij het nut in van jouw ballast?

2 reacties. Reactie plaatsen

Menu

Stuur mij de kennismakingsvideo!

Doe mee!

Stuur mij de kennismakingsvideo!