fbpx

Vermoeid voelen we ons allemaal wel eens. Maar stel dat je je dagelijks zo vermoeid voelt, dat je er last van hebt. Onverklaarbare vermoeidheid. Al is de oorzaak van jouw vermoeidheid wellicht voor jou onduidelijk, deze heb je niet zomaar. Die komt ergens vandaan. Het zit niet tussen je oren. Door te kijken wat te doen tegen vermoeidheid en ermee aan de slag te gaan, zal je weer meer energie krijgen zodat ook jij weer de dingen kunt doen die je graag wilt doen. Dus wil je weten wat te doen tegen vermoeidheid? Ga dan aan de slag met de 5 belangrijkste redenen van jouw vermoeidheid.

Laten we eerst eens kijken waar jouw vermoeidheid vandaan komt, voordat we gaan kijken wat te doen tegen moeheid. Naast reguliere redenen van vermoeidheid als te laat naar bed gaan, naar een scherm kijken voor het slapen gaan (Het blauwe licht en de prikkels van uw tv, tablet, laptop of smartphone zorgt ervoor dat je minder slaperig wordt) koffie drinken of sporten kort voor het slapen gaan, zijn er een aantal andere oorzaken van vermoeidheid, die zorgen voor aanhoudende vermoeidheid. Mocht jij last hebben van aanhoudende vermoeidheid, dan adviseer ik altijd om eerst even langs de huisarts te gaan. Om een medische oorzaak in ieder geval uit te sluiten.

Help, ik heb stress!

De bron van onverklaarbare vermoeidheid ligt in de basis in stress. Wat gebeurt er bij stress?  Beperkende gevoelens en overtuigingen worden getriggerd. Deze heb je ooit opgedaan tijdens eerdere vervelende gebeurtenissen in jouw leven of copy/paste overgenomen van je ouders/opvoeders. Deze ballast, beperkende gevoelens en overtuigingen, angsten en onbewuste programmeringen, die we bij ons dragen zorgt ervoor dat we stress ervaren. Want bij een soortgelijke situatie als de situatie waarin we ze hebben opgedaan, loop je dezelfde neurale herinneringsroute wat ons brein ervaart als gevaar. Gevolg? Het stressrespons systeem gaat in werking.

Jouw ballast bepaalt hoe jij denkt, jij je voelt, je gedraagt en reageert in een bepaalde situatie. 

De beperkende gevoelens en overtuigingen die we bij ons dragen, blijven zitten tot het moment dat we deze loslaten. En zo blijven ze een rol spelen bij jouw vermoeidheid.

Wat te doen tegen vermoeidheid?

1. Als beperkende gevoelens en overtuigingen getriggerd worden, signaleert jouw hypothalamus (klein breindeeltje) dat, die via de hypofyse opdracht geeft aan jouw bijnieren om cortisol, adrenaline en noradrenaline aan te maken. Dit zijn de stresshormonen, die ervoor zorgen dat je klaar wordt gemaakt om te vechten of te vluchten. Dit kost je bakken met energie, waardoor je je vermoeid voelt.

Wat te doen tegen vermoeidheid? Als jij jouw beperkende gevoelens en overtuigingen los laat, zal je niet meer getriggerd worden en zal je niet meer in vlucht of vechtstand gebracht worden.

2. Stress die veroorzaakt wordt door onzekerheid (over jezelf of jouw toekomst) zal ervoor zorgen dat je je emotioneel afhankelijk op gaat stellen van een ander. Hierdoor zal jij een deel van jouw levenskracht, levensenergie en positieve gevoelens afgeven aan die persoon. Meestal een ouder, partner, kind, collega’s of vriend of vriendin. De andere persoon wordt fitter, maar jijzelf vermoeider. Hiervoor hoef je iemand niet fysiek te zien. Dit gebeurt ook tijdens online meetings!

Wat te doen tegen vermoeidheid? Door een positiever zelfbeeld te ontwikkelen zal je zekerder over jezelf en je toekomst worden, waardoor jij je niet emotioneel afhankelijk gaat opstellen van een ander. Dus zal jij je energie niet meer gaan afgeven!

3. Beperkende gevoelens en overtuigingen die getriggerd worden, zorgen voor spanning en verkramping in jouw spieren en in het weefsel. Hierdoor worden jouw meridianen (zoals je bloedbanen in jouw lichaam hebt, heb je ook energiebanen) dichtgeknepen, wat zorgt voor verminderde energietoevoer.

Wat te doen tegen vermoeidheid? Door je beperkende gevoelens en overtuigingen los te laten gaat alles stromen. Betere doorbloeding en energie toevoer.

4. Daarnaast ga je, doordat beperkende gevoelens en overtuigingen getriggerd worden, piekeren conform de overtuigingen die jouw betreffende herinneringsroute hebben ingekleurd. Piekeren verbruikt 25% van alle energie die we dagelijks verbruiken. Ook kan piekeren zorgen voor slaapproblemen, waardoor je extra vermoeid raakt.

Wat te doen tegen vermoeidheid? Einde piekeren betekent een energiebesparing van 25%!

5. Als je je in een uitzichtloze situatie bevindt, dan ga je je afgescheiden en verlaten voelen, zodra beperkende gevoelens en overtuigingen getriggerd worden. Dit komt omdat er geen energie meer binnen komt via jouw kruinchakra. Wat ervoor zorgt dat je je niet meer kunt opladen met hernieuwde energie, met als gevolg dat je je vermoeid voelt.

Wat te doen tegen vermoeidheid? Laat jouw beperkende gevoelens en overtuigingen los. Daardoor gaat het weer stromen en worden al jouw chakra’s geopend, zodat jij je weer volop kan opladen!

Waar herken jij je in?

Ga eens heel bewust en open bij jezelf te rade of jij je in één van deze situaties herkent. Zeker als je voor jezelf niet begrijpt waar je vermoeidheid vandaan komt, omdat deze niet terug te leiden is naar slaaptekort, zal één van deze oorzaken van toepassing zijn.

Aan de tweede oorzaak: Je energie afgeven vanuit emotionele afhankelijkheid wil ik wat extra aandacht besteden. Vooral (hoog)gevoelige mensen doen dit snel. Lees hier meer over dat onderwerp. Geloof me, ik weet er alles van. Ik deed het vroeger ook. Ook ik wist toen niet wat te doen tegen vermoeidheid. Het afgeven van energie aan anderen is een onbewust proces. Je doet het vanuit onbewuste programmeringen als jezelf wegcijferen, schuld, behoefte om te leiden, lasten overnemen van anderen…

Vanuit Hooggevoeligheid leef je snel mee met anderen mensen. Dit is een hele mooie eigenschap, want de ander voelt zich daardoor gehoord en begrepen. Let er alleen wel op dat je jezelf niet weggeeft. Door mee te leven met die ander, pak je namelijk de energie op van die ander. Door energie over te nemen van anderen, geef je tegelijkertijd jouw levenskracht, levensenergie en positieve gevoelens af. Want als er energie binnen komt, gaat er ook energie uit. De ander voelt zich stukken beter en jij voelt je leeg en vermoeid. De enige manier om dit onbewuste proces te stoppen is door jouw onbewuste programmeringen los te laten.

Nu jij weet wat te doen tegen vermoeidheid wil jij vast ook weten hoe je dan jouw beperkende gevoelens, overtuigingen en onbewuste programmeringen los kan laten. Want dan pak je je vermoeidheid bij de kern aan.

Een aantal jaar geleden wist ook ik niet wat te doen tegen moeheid. Regelmatig liet ik mijn bloed controleren op bloedarmoede en dergelijke, maar er kwam nooit wat uit. Nadat ik zelf met behulp van de Body Mind Release methode mijn beperkende gevoelens, overtuigingen en onbewuste programmeringen los had gelaten kwam er aan die vermoeidheid eindelijk een einde. Vanuit daar ben ik zelf als therapeut de Body Mind Release methode toe gaan passen in mijn praktijk.

Wil jij weten wat Body Mind Release voor jou kan betekenen? Boek hier een gratis inzichtengesprek met mij. Ik vertel je graag meer. We kunnen dan gelijk samen onderzoeken wat te doen tegen jouw vermoeidheid. Ik kijk er naar uit om jou persoonlijk te spreken!

Liefs Rachel

Menu

Stuur mij de kennismakingsvideo!

Doe mee!

Stuur mij de kennismakingsvideo!