fbpx

Sommige angsten voelen zo irreëel, dat je maar niet kunt begrijpen waar ze vandaan komen. Ze voelen ook anders dan psychische angsten. Deze laatste kun je verwoorden. Alle angsten voelen ongrijpbaar, maar deze angsten zijn ook nog onbenoembaar. Het zijn zielen angsten. Plutonische angsten die stammen uit een vorig leven. Ooit is er iets gigantisch fout gegaan, waardoor je iemand met zoveel pijn bent verloren of er zo’n pijnlijke situatie is ontstaan, dat de ziel dat heeft onthouden en zich heeft voorgenomen om zoiets nooit weer te laten gebeuren. In veel gevallen voelt de ziel zich nog steeds ‘schuldig’, dat die niet voldoende heeft ondernomen en het heeft laten gebeuren, waar die nog steeds spijt over heeft.

Telkens als je in dit leven in een soortgelijke situatie terecht komt, wordt je ziel vanuit het diepste van je onderbewuste geconfronteerd met deze plutonische oerangst. Alleen omdat deze oerangst zo onverklaarbaar is voor jezelf, voelt het als heel irreëel. Terwijl de angst toch groter voelt dan jezelf. Al zal je onbewust tot het uiterste gaan om de angst te voorkomen, telkens weer kom je in een soortgelijke situatie terecht. Pluto is een onzichtbare kracht, die je ertoe aanzet om nare situaties uit vorige levens weer op te zoeken. Eenmaal in een soortgelijke situatie beland, voelt het zo benauwend. Het kan gepaard gaan met zweten, paniek, totale verkramping.

Twee weken terug ‘overkwam’ het mij weer. Ik voelde hevige emoties. Vooral boosheid en verdriet. Verdriet vanuit schuldgevoelens en eenzaamheid. Mijn geliefde man, Gert Jan, was een weekendje weg. Daardoor werd iets in mij zo getriggerd, dat ik verkrampte van angst om hem te verliezen. Ik voelde mij intens eenzaam. Alsof ik de man waarmee ik op diep niveau verbonden ben, zou gaan verliezen. Een totaal irreële angst. Want waarom zou ik hem verliezen. Het heeft ook niets met hem te maken. Alleen gaf dat de trigger. Verbindingsangst en verlatingsangst lopen als een rode draad door mijn leven. Het gevoel van: Waarom zou ik mij verbinden als ik toch weer verlaten wordt? Daaronder zitten angsten van afwijzing, verstoting. Maar nu ik al deze overtuigingen en angsten heb losgelaten, kom ik uit bij de kern. Ik ben door mijn psychische angsten heen gegaan, heb ze overwonnen, heb de verbinding weer aan durven te gaan. Alleen de pijn op mijn ziel zat er nog steeds. Door mijn bindingsangst te overwinnen, werd mijn zielen angst extra getriggerd. Want mijn ziel had zich voorgenomen om het nooit meer te laten gebeuren…

Plutonische angsten komen meestal direct na je geboorte of in je vroege kindertijd al tot leven. Bij mij was dat vanwege mijn vader, die het gezin verliet toen ik net geboren werd. Ik voelde mij daardoor afgewezen, al was dat geheel niet het geval. Het zijn de ‘rode draden’ in je leven. De kosmische bedoeling van je ziel is het juist op te zoeken. In de hoop dat je er in dit leven wel doorheen komt. Stel dat je ooit een vliegtuig ongeluk hebt gehad, dan heeft iets in jou besloten, dat je nooit meer in een vliegtuig stapt. Op het moment dat je dit dan ook niet gelijk na het ongeluk doet, dan zal je angst groter worden en zal het steeds moeilijker worden om weer op het vliegtuig te stappen. Er is maar één weg om door die angst heen te komen en dat is op dat vliegtuig te stappen.

Dat gold ook voor mij. Door de confrontatie aan te gaan met mijn angst dat ik verlaten zou worden, door mijn angst in de ogen aan te kijken, kon ik er doorheen. Het was heftig, pijnlijk, maar ook bevrijdend. En het mooie is, dat ik mij daardoor op een nog dieper niveau kan verbinden met de mensen waar ik zoveel van hou. Mijn man en mijn kinderen.

Op het moment dat je niet door je angst heen gaat, dan blijf je de plutonische krachten onderdrukken, waardoor je last krijgt van blokkades of fysieke klachten. Psychische angsten kan je afpellen als een ui. Laag voor laag loslaten tot je bij de kern komt. Tot het punt dat je nog steeds angsten bij je draagt die onverklaarbaar zijn, onherkenbaar. Het afpellen is ook noodzakelijk om bewustzijn te krijgen over je plutonische angsten en er doorheen te kunnen gaan.

Voel je dat je er klaar voor bent om jouw ballast los te laten? Boek een gratis inzichtengesprek op https://calendly.com/rachel-450/innerlijke-reis. Ik ben er graag voor je.

Liefs Rachel

 

Menu

Stuur mij de kennismakingsvideo!

Doe mee!

Stuur mij de kennismakingsvideo!